Дестинации

Авганистанската провинција Бамијан

Ако уживате во мултикултурните димензии, сакате да го почувствувате ориенталното, да бидете далеку од прикриениот  „ розов свет “ и да отпатувате во дестинација која не е честа мета на познатите ликови, повелете во Авганистанската провинција Бамијан…

Во неа, има навистина што да се види…

Таму се наоѓа огромната статуа на Буда, односно древните градови кои Талибанците ги срушија во 2001 година. На два и пол часа возење по златниот кањон ,од Буда, се наоѓа првиот авганистански национален парк Band – e – Amir , кој го сочинуваат шест кристално чисти езера.

Секако дека тоа не е се… За да ја почувствувате директната хармонија на ова место ќе треба лично да го посетите, а ние, Ве мотивираме истото да го сторите, преку следнава галерија…

Напиши коментар