Здраво тело

Бибер за подобра циркулација

Доколку имате проблеми со слаба циркулација, ладни стапала и дланки, тогаш препорачуваме во вашата исхрана да го вклучите биберот.

Без разлика дали се работи за зелен, бел или црн бибер, тој ја има истата функција. Докажано е дека бибертот го зголемува протокот на крв во вените, ја забрзува циркулацијата.

Овој зачин со специфична арома, корисен е за подобро варење на храната а исто така има и антиканцерогено дејство. Заради здравите состојки кои ги содржи, биберот спаѓа во редот на јаки антиоксиданси кои го потикнуваат чистењето на кожата, ги ублажува симптомите на настинка и сл.

Напиши коментар