Убавина

Бидете вистинска дама: Кажете им стоп на брчките !!!

Започнете со здрав начин на живеење

Најдобар е начинот за борба против прерано стареење. Почнете редовно и здраво да се храните и пробајте да вежбате што повеќе. Здравиот живот не само што ќе овозможи да изгледате поубаво, туку ќе направи и да се чувствувате млади и ќе Ве чува од болести. Избегнувајте ги алкохолот и цигарите бидејќи тие предизвикуваат брзо стареење. Поради тоа, станувате подложни на брчки…

Одмарајте се доволно

Кога спиете, Вашите клетки и ткива имаат време да се лечат и опорават од дневната работа. Затоа, ова е многу важна работа која треба да ја земете во обзир ако сакате да изгледате убаво и да се чувствувате млади. Тешко е, но пробајте да го избегнувате стресот колку што е можно повеќе. Најдете време за опуштање, излезете на свеж воздух.

Избегнувајте преголема изложеност на сонце

Овој е еден од главните фактори за прерано стареење. Колку што можете, заштитете се на вистински начин, со капче, марама или лосиони со заштитен фактор.

Користете нежни производи за чистење кожа

Доста е важно да го изберете правилниот режим за нега на кожата бидејќи погрешниот може да  ја оштети кожата и да ја доведе до прерани брчки. Доколку сакате да стареете како дама или да ги намалите знаците на стареење, користете производи кои се адекватни за Вашиот тип на кожа.

Напиши коментар