Мојата кујна

Bolla

Жешко е … а Вам Ви треба освежување !!! Пред Вас е идеалниот рецепт да се освежите себеси и најблиските…

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

½ зелена диња

½ жолта диња

½ мала лубеница

10 лажици шеќер

2 децилитри Кампари

1 литар шампањ

Лед

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Со специјална лажица извадете топчиња од дињите и лубеницата.

Измешајте го шеќерот со Кампарито и шампањот и добро разладете го пијалакот. Најмалку 2 часа во замрзнувач. По 2 часа во поголем сад измешајте ги топчињата овошје, пијалакот и лед .

Со помош на лажица за црпење течности оставете на гостите сами да си налеваат во чашите.

Вкусот е извонреден !!!

Уживајте во вкусот кој разладува!!!

Напиши коментар