ШоуБиз

Бранџелина и во Хрватска!

И официјално е потврдено дека Анџелина Џоли ќе дојде во Хрватска на премиерата на својот режисерски првенец „Во земја на крв и мед“, која ќе се одржи на 17-ти Февруари. Неа ќа ја придружува и нејзиниот сопруг Бред Пит, како и останатиот дел од екипата на чело со актерите Зана Марјановиќ, Горан Костиќ и Раде Шербеџија.

Во филмот се работи за љубовната приказна на Даниел и Аља, во чија позадина се случува војната во Босна и Херцеговина. Тие се наоѓаат на различни страни од бруталниот етнички спор во тоа време. Полицаецет Даниел е босански Србин, а уметникот Аља е муслиманка. Насилството кое се случува во земјата го менува текот на нивната врска.

Напиши коментар