Керозин

Bugatti Veyron L’or Blanc

Сега кога последната единица на Bugatti Veyron е продадена, компанијата го насочува својот фокус кон Grand Sport верзијата со ново специјално издание. Специјално издание што, без сомнение ќе го засени прекинот на моделот Veyron, развиено во соработка со порцеланскиот производител Königliche Porzellan-Manufatur Berlin (KPM) и е првото моторно возило во светот да биде облечено во најдобриот порцелан. Цените за овој уникатен модел се со почеток во € 1.650.000 или 2.385.000 $ на тековниот девизен курс.

Овој многу посебен Veyron Grand Sport е малку повеќе психоделичен отколку елегантен, со сини виори насликани на белото тело на возилото.Во прилог на бојата, Bugatti Veyron L’or Blanc поседува и дванаесет порцелански елементи создадени од најдобриот порцелан на Берлинскиот производител. Порцеланот се користи кај ознаките во центарот на фелните, капачето за гориво и на капачето за масло, како и на потписот “EB” во задниот дел.

Напиши коментар