Керозин

C-1 електрично возило

„Lit C-1“ е електрично урбано возило кое ги комбинира големината на моторцикл и издржливоста на автомобил. „Lit C-1“ употребува елекртично контролирани гироскопи за да остане исправен дури и со случај на несреќа. Може да се напои за шест часа, има максимална брзина од 190 km/h и батеријата овозможува доволно независност за 240 до 350 километри. Ќе биде изваден на пазарот во 2014 година и ќе се продава за $12.000 до $16.000 (во САД).

 

 

Напиши коментар