Art & Crafts

Чекори до успех во било кое подрачје во животот

Штом разбере дека поседувате дар кој е единствено Ваш и сон кој е единствен, потпишани со Вашите потреби, во тој момент ќе можете да почнете да остварувате. Тогаш се ќе биде поинаку… ќе се вброите во малкуте исклучителни луѓе, чиј сон е далеку од љубомората, сон кој знае само успех на сопствените потреби.

Вие поседувате моќ и талент кој секогаш е спремен да Ви ги отвори вратите на успехот … но успехот како што само Вие го замислувате. Секој успех е успех, но успехот има милион лица… Затоа Вашиот нека биде само Ваш,  уникат над уникатите…

Неверојатно колку се моќни речениците подолу и кога че ги осознаете сите свои цели ќе ги постигате многу полесно:

-1-Успесите се надвор од зоната на комфорот.

-2-Сега е вистинскиот момент да тргнете во остварување на своите цели.

-3-Бидете свој и бидете тоа  што сте во најдобро издание.

-4-Ако не прашувате, одговорот секогаш ќе биде „не“.

-5-Колку сте поблиску до целта со тоа ќе имате повеке противници.

-6-Најдобар начин на предвидување на иднината е да создавате тоа што го сакате.

-7-Промовирајте го тоа што го сакате наместо да се жалите на тоа што го мразите.

-8- Не го менувајте она што го сакате одамна за тоа што го сакате сега.

-9-Некој некаде е среќен и со помалку од тоа што вие го имате.

-10-Разликата помеѓу она што го сакате и она што го имате е тоа што сега го правите.

Напиши коментар