Prison brake

Чудо на природата на кое му се заканува исчезнување

Чуда на природата на кои им се заканува исчезнување

Еверглејд

Еверглејд е Национален парк во Флорида, на чии милиони хектари се наоѓа мочуришта, рибници, шуми со чемпреси, мангрови и борови. Она што е интересно е дека ова е единственото место во светот каде што алигаторите и крокодилите живеат заедно на иста територија. Закана за да дојде до уништување на овојневеројатен резерват се загадувањето кое потекнува од фармите, ирационалниот развој на паркот, како и фактот дека 60% од водата во регионот е насочена кон градовите. Најмалку 20 видови на животни кои живеат во Еверглејд се на работ на опстанување.

Напиши коментар