ШоуБиз

Clooney и Pitt во претстава за геј браковите!

Завчера во Лос Анџелес била изведена претстава во која се зборува за геј браковите, а огромно изненадување биле Brad Pitt и George Clooney кои глумат во истата претстава…

Се работи за претставата „Предлог 8“ во која се дискутира за геј браковите и спорниот предлог закон со кој биле забранети истополните бракови, а кој во 2010 година бил прогласен за противзаконски од судијата Volker.

Brad Pitt го глумел познатиот судија, а Clooney бил фамозниот адвокат David Boai. Освен нив двајца во претставата се појавиле и познатите актери Martin Sheen, Jane Lynch, Kevin Bacon, Jamie Lee Curtis  и Matthew Morrison.

Тука може да ја погледнете целата претстава:

Напиши коментар