Керозин

Concept One – автомобил кој ќе ве плени

Еве и малку ексклузивност. Ова е автомобилот кој ќе ве плени на прв поглед. Rimac, го претстави својот нов автомобил Concept One е тежок 1,6 тони и има дури 1.088 кс. За стотка му требаат 2,8 секунди, а најголема брзина му е 305км/час. Тој е првиот суперавтомобил кој е на електропогон. Може да се поминат 600 км, со едно полнење на батеријата.

Напиши коментар