ШоуБиз

Да “прошетаме” по улицата на славните:)

Улицата на славните се протега од булеварот Sunset па се до Vermont авенијата. Првата ѕвезда на оваа улица била ставена во 1960 година, со признавањето на уметниците кои работат во забавната индустрија. Joanne Woodward е првата личност која доби ѕвезда.

Од тогаш улицата на славните во Холивуд се здоби со уште многу ѕвезди, така што денес има над 2000 познати имиња со своја ѕвезда кои ја сочинуваат оваа улица. Тука се Michael Jackson, Bob Marley, Matt Damon, Charlie Chaplin, Neli Armstrong, Walt Disney…  и илјадници други. Покрај многуте славни личности кои оставија отпечаток од своите дланки и стапала се најде и DJ David Guetta кој всушност е првиот музичар кој се најде на оваа позната улица.

 

Напиши коментар