Prison brake

Дали на 13 април 2036 не очекува Армагедон?

Руските научници при детално истражување, обајвија дека на 13 април 2036 година, ќе се случи Армагедон. Астероидот Апофис, кој паѓа во насока на Земјата, со големина од 270 метри и тежок околу 27 милиони тони, доколку удри тоа би било како истовремено да експлодираат 100.000 бомби од Хирошима. Затоа руските научници бараат во решевањето на овој проблем да се вклучат научниците од сите вселенски агенции и да изградат летало кое ќе ја смени насоката на паѓање на овој астероид.

Додека пак нивните колеги од НАСА сметаат дека астеродиот само ќе помине покрај земјата, а шансите да удри во неа се 1: 250.000.

2 Коментари

Одговори на Gjoreto Откажи одговор