Убавина

Девете имаат по 51 година, но едната внимава што јаде

Постојано слушаме што кажуваат стручњаците кога е во прашање здравата храна. Постојано не советуваат што треба, а што не треба да јадеме. И се до денес не бев ни свесна колку тие не биле во право.

Ова се две британски водителки кои ги подучуваат луѓето за исхраната. И двете имаат по 51 година.

Едната, Gillian McKeith  е автор на познатата книга “You Are What You Eat” која е продадена во над два милиони примероци. Таа се залага за здрав ти на исхрана, за овошје, зеленчук, житарки, без месо, цигари и алкохол.

Од другата страна пак ја имаме водителката Lucy Lawson која има објавено неколку Готвачи и е застапничка на разноврсна храна која вклучува и шеќер, масти, кафе, алкохол, месо, слатки…

Од ова што може да го видиме на сликава, а да не го коментираме здравјето туку само надворешниот изглед, изгледа е најдобро да јадеме буквално се.

Не дека целта ни е да ве насочиме кон нездравта храна, но изгледот кажува многу нели?

Напиши коментар