Prison brake

Дневник вреден 30.802.500 долари

Најскапите предмети продадени на аукција

Кодексот на Леонардо Да Винчи

30.802.500 долари

Како вистински ренесансен претставник, Леонардо во дневници уредно ги запишал своите мисли, идеи и цртежи. Од вкупно 30, колку што се останати, неговиот најпознат – Кодексот Хамер, е именуван по Британец кој трагал по дневниот. Бил Гејтс во 1994 година ја плати рекодната сума која некогаш е платена за ракопис.

Гејтс, дневникот го скенираше и го објави на интернет со цел да може секој да го види.

Напиши коментар