Убавина

До витка линија со чоколадна торта

Најпрво ви звучи како добра шега, но научниците докажаа дека слатките можат да помогнат во губењето на килограмите.  Ако сте на диета, а сакате да јадете нешто слатко, некоја чоколадна торта или сладолед слободно јадете. Тие ќе ви помогнат да ослабете.

Иако ова не звучи како многу веројатно, сепак е потврдено од научниците од универзитетот Тел Авив. Тие велат дека едно парче чоколадна торта може да ви помогне во процесот на губење килограми.

Научниците советуваат на едно парче чоколадна торта во утринските часови, така ќе ја заситиме потребата од благо, наутро метаболозмот е побрз па побрзо ќе ги согориме калориите, а при тоа и сме го контролирале апетитот во текот на целиот ден.

Напиши коментар