Дестинации

Доживејте ја средновековна Германија

Германските средновековни замоци и ден денес продолжуваат да восхитуваат со својата величественост и убавина. Замокот Hohenzollern е еден од таквите места кои Ви ја будат фантазијата и Ве носат во светот на бајките. Замокот бил изграден пред околу илјада години на врвот на планината Hohenzollern, мала изолирана планина на 855 метри надморска височина.

Погледнете зошто овој замок е најпосетуваниот замок во Германија со преку 300.000 посетители годишно.

 

Напиши коментар