Motherhood

Двегодишно глувонемо девојче кое ќе ве натера да размислите…

… и тешко дека ќе успеете да ја финализирате Вашата мисла

Не само што е преслатко, девојчето е премногу паметно. Кога ќе помислите на Вашите „ нерешливи проблеми “ и кога ќе се пожалите дека премногу е тешко денес да се најде „ заеднички јазик “… само сетете се на пораката што овој двегодишен ангел Ви ја праќа, преку знаковен јазик.

Многу деца не успеале на нејзина возраст воопшто да ја совладаат моќта на говорот, а двегодишната Ејва за толку кратко време го научила знаковниот јазик, за да може да разговара со својата мајка која исто така е глувонема, рамноправно. Преубавото девојче преку интелигентен и љубопитен разговор не само што покажува дека веќе знае да се искаже, туку покажува и преголема интелигенција и сериозна наклонетост кон повеќе области.

Браво Ејва !!! Твојата храбра порака ќе остави без збор милиони…

Сега „повторно“ наоѓајте очајни изговори дека колку и да се трудите – „ не можете“ …

Напиши коментар