Prison brake

Џил Абрамсон знае како да ја води играта

Најмоќните жени во светот за 2011 година

Џил Абрамсон

Џил Абрамсон (57 години) влезе во историјата на новинарството откако на 6 септември стана првата жена-главен уредник на The New York Times од нејзиното основање пред 160 години. Таа ја води редакцијата со 1.200 новинари преку дигитална транзиција. Како и повеќето традиционални весници и NYT изгуби голем дел од приходите и прометот во борбата со дигиталните изданија. Меѓутоа, со дневен тираж од речиси еден милион копии и речиси 50 милиони посетители секој месец на веб страната, сеуште ја вода играта.

Напиши коментар