Дестинации

Џиновскиот Буда

Пејзажите во Кина се приказна без крај… Фактот дека изобилуваат преминува во стандард. Како едно парче од мозаикот на монументи, Ви го предлагаме Џиновскиот Буда, висок 25 метри. Сместен на планината Маунт Емеј и триплетот од реки кои се спојуваат токму на ова место, овој монумент изнудува генерално, воздишки и позитивни коментари.

И самите слики ќе Ви го потврдат истото, меѓутоа ова чудо има претрпено драстични оштетувања поради климатските промени и загадувањата, а Владата на Република Кина превзема сериозни мерки за негова заштита, предлага реконструкција на скулптурата со која сепак ќе се зачува нејзината автентичност.  Во склоп на ремек- делото се наоѓа и ресторан кој ужива прекрасен поглед и нуди традиционални Кинески специјалитети на своето мени…

Откријте ја оваа мистерија во Лешан и уживајте во секој нејзин милиметар…

 

Напиши коментар