Убавина

Едноставна маникир декорација со уснички

Денес ќе ви предложиме една интересна маникир идеја со уснички на еднобојна основа што ќе внесе доза колорит во веќе сивото зимско секојдневие.

Оваа комбинација на бои што ние ви ја нудиме е мошне актуелна, но вие можете да изберете други бои кои ќе одговараат на вашиот аутфит и стил.

Easy Valentine’s Day Nail Art 2012

Најпрво нанесете основа во избраната од вас боја и обидете се да одговара со втората боја што ќе ви служи за декорација. Конкретно овие две бои искористени во примерот, сина и црвена се топ комбинација.

Easy Valentine’s Day Nail Art 2012

Следен чекор е декорација што можете да ја направите со чачкалица или друг остар предмет. Наш совет е најпрво да пробате да ги нацртате усните на лист хартија и откако ќе успеете сторете го тоа и врз ноктите.

Easy Valentine’s Day Nail Art 2012

Цртањето е мошне едноставно, а изгледа доста фенси и ефектно.

Easy Valentine’s Day Nail Art 2012

На крај нанесете топ лак за да трае подолго декорацијата и за повисок сјај на ноктите.

Easy Valentine’s Day Nail Art 2012

Напиши коментар