Убавина

Еве како може да си направите машна од коса

Ова е еден интересен начин како да ја соберете косата и да се спасите од долгата коса која е само терет во овие жешки денови. Секоја жена со долга коса во лето ги избегнува фризурите во кои косата е пуштена, па затоа ви нудиме уште еден начин на кој може да ја соберете косата и да си помогнете.

Најпрво соберете ја косата горе високо и прицврстете ја со ластиче. Кога ќе ја собирате косата поделете ја на два дела, поточно превиткајте ја косата до половина, и не го извлекувајте другиот крај. Потоа поделете ја на два дела и прицврстете со шнола.

За да ви биде полесно погледнете ги фотографиите подолу, кои ќе ви дадат јасна слика како треба да гои изведете тоа:

Напиши коментар