Убавина

Еве зошто не треба да ставате парфем позади уши!

Секогаш кога ставаме  парфем почнуваме од вратот, капка две зад ушите за аромата да биде подоцна разнесена од прамените коса кои се наоѓаат зад ушите. Меѓутоа, американските дерматолози сметаат дека пределот на вратот и над него треба да го исклучите.

Секој парфем содржи голема количина на алкохол, а кожата околу ушите е исклучително чувствителна. Таа е сува и нееластична, па со парфемот само дополнително ќе ја исушите и ќе овозможите предвремено стареење на кожата на вратот.

 

Напиши коментар