Prison brake

Езерото со темно црвена боја

Највисоките езера во светот           

8. Лагуна Колорадо, Боливија (4.500 метри надморска височина)

Лагуна Колорадо се наоѓа на 4.500 метри надморска височина, во југозападниот дел на Боливија Алтиплан, во близина на границата со Чиле. Езерото е впечатливо по тоа што зависи од количината на сол, талог и алгите ги менуваат боите, а највпечатливо е по препознатливата своја темна црвена боја.

 

Напиши коментар