Motherhood

Facebook е крив за третина разводи во светот

Новото истражување на Divorce-Online дојде до неверојатни резултати. Facebook е крив за третина од светските разводи.

„Луѓето контактираат со бившите партнери и една невина порака може да доведе до големи проблеми во бракот. Ако некој сака афера или најнебезболно заведување на спротивниот пол, тогаш Facebook  е идеалното место за тоа. Истражувањето е слично на она од 2009 година но резултатите се поинакви. Имено ако Facebook во 2009 беше крив за 20 проценти на разводи ширум светот, во 2011 тој е причина за една третина од разводите. Разликата е очигледна„ – истакнува Mark Keenan, директор на Divorce-Online.

Напиши коментар