ШоуБиз

Горан Бреговиќ настапи на Санремо

Горан Бреговиќ заедно со својот оркестар за свадби и погреби настапи на третата вечер на фестивалот Санремо во Италија. Инаку ова за Бреговиќ не е прв настап на најстариот и најквалитетниот италијански фестивал. И пред 12 години тој успеа да ја воодушеви италијанската публика.

Дали победникот на овој фестивал ќе ја претставува Италија на Евровизија, ќе дознаеме во сабота. Правила велат дека победникот не мора да оди на Евровизија ако така одлучи жирито. Што и не е некоја награда од Санремо да те пратат на Евровизија, фестивал многу класи под Санремо.

Напиши коментар