Здраво тело

Грицкајте малини

Малините имаат голема количина на елагинска киселина, која е одлична за превенција од рак. Ги инхибира станиците на ракот и го спречува развојот на некои врсти на рак.

Малините се извор на огромна количина на антиоксиданти, и витамини Ц и Б.

Ова овошје изобилува со влакна и манган. Влакната помагаат за побрз метаболизам, а манганот е минерал кој му помага на вашиот организам побрзо да ги стопи маснотиите.

 

Напиши коментар