Убавина

Густите веѓи – хит тенденција сезонава

Според познатиот шминкер Кеј Романо умерено дебелите веѓи го потенцираат и отвараат лицето на жената. Ако сами ги оформуваме веѓите постои ризик да ги направите премногу тенки или искривени со лоша форма.

Во таков случај како корекција може да ви послужи моливче или сенки во боја слична на природната боја на веѓите. Најдобри резултати се постигнуваат ако за целта користите четка за веѓи и со неа ја аплицирате сенката.

Погледнете на фотографиите подолу како изгледаат модерните форми на веѓи за сезоната:

 

Напиши коментар