Sweet Home

Habitat 67 – Најнеобичниот комплекс за живеење во Монтреал, Канада

Habitat 67 е станбен комплекс со уникатен изглед кој се наоѓа во близина на реката Saint Lawrence во Монтреал, Канада.

Првичната идеја на проектот беше павиљон домување, како цел на една од најголемите изложби во светот.

Habitat 67  е дизајнирана од страна на Moshe Safdie и како што е напишано на официјалниот сајт, наскоро стана совршеното место за  148 синглови, парови и семејства. За нив не само што стана главна резиденција туку и вистинска резиденција со квалитетен живот.

Како доживување, ова може да биде кулминација, како остварување… доказ дека не постои невозможна мисија. Ова е неверојатно !

 

Напиши коментар