Керозин

Identity Y2 – големата бела ајкула

Y2 е автомобил кој е изграден врз база на огромна инспирација, во овој случај, еден од повеќето страшни предатори во светот, големата бела ајкула. Со помош на модел на наутички ѕвер, идентитетот дизајниран во Y2 испадна уште поголем од тоа што се планираше да биде.

Целиот автомобил не е завршен и може и да потрае некое време за идентитетот да добие нов производ, но првичните податоци укажуваат на автомобил кој носи некои прилично “high-end” материјали, вклучувајќи карбон-фибер, алуминиум и кевлар. Во прилог на тоа, идентитетот покажува дека Y2 ќе го носи импресивен V12 мотор што може да произведе повеќе од 500 коњски сили.

Бројките звучат добро на хартија, но тие не значат многу, додека не слушнеме за производство на Y2 во блиска иднина. Да се ​​надеваме дека тоа ќе биде случај и ќе можеме да го видиме овој импресивен супер-автомобил на патот во не толку далечна иднина.

Напиши коментар