Дестинации

Јапонски Парк – градина Коракуен

Паркот Коракуен се наоѓа во Окајама, главен град на префектурата Окајама, на островот Хоншу во Јапонија. Парк е со површина од 13 хектари и се наоѓа во регионот Асахигава, од спротивната страна на замокот Окајама. Работите на поставувањето на Коракуен паркот почнале во дамнешната 1687 година а завршиле 1702 година за време на власта на локалниот феудален господар Икеда Кунамаса. Во неговиот денешен изглед и големина паркот постои од 1863 година, а од 1884 е отворен за слободни посети. За време на Втората светска војна, во 1945 година, овој парк-градината настрадал од страна на бомбашкиот напад, но подоцна бил обновен повторно изграден во согласност со старите цртежи и слики.

 

 

Напиши коментар