Здраво тело

Јаткастите плодови го топат салото на стомакот

Конечно е откриена врската помеѓу консумирањето на јаткасти плодови и нивото на серотонин, супстанца која го намалува апетитот, ја зголемува среќата и го подобрува здравјето.

Истражувачите од универзитетот во Барселона велат дека една рака ореви, бадеми или лешници на ден може да ви помогнат за добро здравје и добар изглед.

Ова е храна која е богата со добри масти кои со редовна употреба можат на луѓето да им помогнат да ги изгубат вишокот на килограми.

Стручњаците препорачуваат секојдневно да се јаде по една рака на омилените јаткасти плодови. Најдобро е да ги јадете наутро, за да го постигнете саканиот ефект.

Напиши коментар