Prison brake

Како би изгледал светот после Апокалипсата?

Доаѓањето на апокалипсата е тема за која многу се пишува, дебатира, зборува… Доаѓањето на апокалипсата е страв кој се наоѓа длабоко во потсвеста на човештвото. Многумина веруваат дека апокалипсата, односно крајот на светот ќе дојде на 21 декември 2012 година.

Некои луѓе се толку опседнати со овој „феномен“ што и својата уметност ја посветуваат на оваа тема. Ви претставуваме една колекција на постапокалиптични фотографии, дигитално создадени фотографии преку кои уметниците ни го претставуваат своето гледиште на светот по апокалипсата:

Напиши коментар