Здраво тело

Како да се мотивираме за да почнеме со спорт?

Ова е нешто што секоја жена треба да го знае! Телото ќе ни изгледа, ќе се чувствува и ќе функционира како ново, веднаш штом започнеме да спортуваме редовно. Јас обожавам да спортувам и знам, дека веднаш штом научив како да се мотивирам, сега не можам да се откажам од спортот. Видете како јас го правам тоа…

Ќе ослабнете! Ако сакате да знаете како да се мотивирате, ова е идеалена мотивација. Сите имаме неколку килограми повеќе, кои никако да ги елиминираме. Веднаш штом започнете да спортувате редовно, ќе видите колку брзо можете да се ослободите од тие излишни килограми.

Спортот ве ослободува од стрес! Спортот е неверојатно добар начин за да се справите со стресот, ќе ве ослободи и релаксира. Ова не е ли доволна мотивација?

Ќе се чуствувате како препородени! Секогаш се чуствувам преполна со енергија после добар тренинг. Не само физички, но и психички. Ќе се чувствувате многу подобро, зошто мозокот ослободува хормони на радоста, додека сте активни.

Напиши коментар