Убавина

Како правилно се нанесува молив и сенка

За шминкањето на очите најважно е да знаете како правилно се користи моливчето и како правилно се нанесува сенката. Ако ги знаете овие две работи, се останато потоа се само финеси. Најголемата трансформација на окото се должи токму од нанесувањето на молив и сенка. На фотографијата подолу детално е објасната целата постапка. За дневна шминка наместо црн молив, препорачуваме кафеави нијанси или умерено темна сива боја. За дневна шминка најсоодветни се пастелни сенки во комбинација со безбоен сјај за усни.

.

makeup

 

За постигнување професионални резултати во шминкањето неопходни ви се квалитетен сет четки за апликација на шминка. Дури 50% добро нанесената шминка зависи од тоа какви четки користите за целта. Еве како изгледа еден професионален сет:

An explanation of what each brush is used for...

 

 

Напиши коментар