Art & Crafts

Како против лош ден!!!

Понекогаш едноставно колку и да се трудиме работите да тргнат по планот, не ни оди… Лош ден е честиот изговор!!! Решение немате, се мрзите себе и се околу Вас…

Но постојат неколку едноставни трикчиња да ги неутрализирате последиците од денот кој во кој ништо не е тоа што треба да биде!!!

-1- Не се прејадувајте

Без разлика како се чуствувате прејадувањето само ги прави работите многу полоши. Вие ќе бидете кенкави и со поголемен негативен став кон денот.

-2- Дремка од половина час

Доколку имате можност за починка тогаш искористете ја за да одморите убаво. На тој начин мала дремка од половина час може да Ви донесе многу среќен ден!!!

-3- Јазикот за заби

Без разлика колку и да е лош денот, доколку се истресете на некого тоа сигурно нема да ви помогне да Ви се разубави и така лошиот ден… тогаш губите ќе се чувствувате многу полошо.

-4- Пробајте да вежбате

Лошиот ден е само лош, но само по првата доза на ендрофин кој ќе почне да се движи низ Вашите жили лошиот ден се претвора во среќен и може да заврши подобро и од очекуваното.

-5- Бидете продуктивни

Ако имате лош ден, претворете го истиот во продуктивен…едноставно правете нешто од кое ќе имате корист…платете ги сметките, средете го Вашиот дом, преуредете го орманот, искочете на неколку часовна прошетка….

Напиши коментар