Мода

Како се облекуваат жените во светските метрополи?!

Што е она што ги одликува модерните урбани жени, жители на светските метрополи? Сите тие имаат свој индивидуален стил кој не се раководи од актуелните тенденции,  не изгледаат „униформирано“ и секоја од нив има свое разбирање за модата и свој карактеристичен стајлинг.

Тие не се плашат да експериментираат со силните бои и дезени, со различни текстури и со необични комбинации. Делуваат урбано и најчесто во кежуал варијанта со отсуство на „кич“елементот што кај нас многу често се среќава.

Да видиш млади девојки облечени како нивните идоли, фолк пејачките од сосесодството е жално навистина…

CLUTCH CLUTCH CLUTCH

LOVE LOVE the purse

Wild hearts can't be broken

Know you now (by Flávia Desgranges van der Linden)

It's just so CUTE!

Love the Brown Leopard Cardigan with the light mint skinny pant!

Beyoncé - If I Were A Boy Karmatronic Remix / maffashion (by Juliett Kuczynska) http://lookbook.nu/look/4024020-Beyonc-If-I-Were-A-Boy-Karmatronic-Remix-maffashion

caroline-brasch-nielsen_0.jpg

.

.

.

Mandatory: Studded clutch & black leather Lita's

I got a blue jacket, what do you got? (by Victoria Törnegren) http://lookbook.nu/look/3938358-I-got-a-blue-jacket-what-do-you-got

H Pants Breaking down (by Mathilde L.) http://lookbook.nu/look/4026306-breaking-down

Don't listen to a word I say (by Matilda Mäkinen) http://lookbook.nu/look/4009464-Don-t-listen-to-a-word-I-say

I FEEL LIKE AUTUMN (by Jana Spaceman) http://lookbook.nu/look/4010210-I-FEEL-LIKE-AUTUMN

 

.

.

pink

 

ASOS dress. LOVE. $73.18

DVF Chevron dress. The fact that this dress is no longer available makes me all kinds of sad.

UO sleeveless trench

Cozy.

 

Amethyst (by Jessica R.) http://lookbook.nu/look/3992216-Amethyst

Lights & Shadows (by Meri Wild ♥) http://lookbook.nu/look/3964896-Lights-Shadows

Heart of glass (by Nicoletta Reggio) http://lookbook.nu/look/3887286-Heart-of-glass

Sweet salvation (by Flávia Desgranges van der Linden) http://lookbook.nu/look/3818481-sweet-salvation

Precious Thing (by Nicoletta Reggio) http://lookbook.nu/look/3819605-Precious-Thing

Comfy stripes (by Daniela Ramirez) http://lookbook.nu/look/3746253-Comfy-stripes

Red, white, and blue! (by Daniela Ramirez) http://lookbook.nu/look/3722227-Red-white-and-blue

Geometric (by Jessica R.) http://lookbook.nu/look/3714653-Geometric

Dark Clouds and blue shades (by Jessy Gosselin) http://lookbook.nu/look/3585985-Dark-Clouds-and-blue-shades

TODAY I'M TURNING 22 (by Mira Berglind) http://lookbook.nu/look/3535757-TODAY-I-M-TURNING-22

Tropicana (by Jessica R.) http://lookbook.nu/look/3561965-Tropicana

:)

We Can Put the Past Away (by Jessica R.) http://lookbook.nu/look/4023396-We-Can-Put-the-Past-Away

 

Напиши коментар