Убавина

Како се прави ултра популарниот маникир „воден мермер“

Денес ќе ви покажеме како се прави ултра популарната маникир декорација наречена „воден мермер“ бидејќи се прави со помош на вода и шарата наликува на дезенот на мермерот. Можеби на прв поглед, гледајќи ги фотографиите ќе ви се види како доста комплицирана постапка, штом го видите видеото ќе знаете дека се работи за мошне елементарен процес. Секако боите ги избирате вие, според вашиот вкус, но важно е да бидат контрастни, за да се разликуваат една од друга.

Еве неколку фотографии на кои ќе видите различни начини на декорација изработени со истата „мермер“ техника:

о

 

На крај избришете го вишокот лак со помош на памукче натопено во ацетон. Откако лакот ќе се исуши нанесете топ лак за повисок сјај и поголема трајност на маникирот.

Видео број 1:

Еве уште една варијанта, слична на првата, но ја избравме и неа за да видите дека кога ги нанесувате капките лак во водата и потоа ги мешате, не е многу важно да го запазите истиот редослед како на видеото. Секој ги прави шарките на свој начин.

Видео број 2:

 

 

 

Напиши коментар