Убавина

Каков кармин да избереме есенва?

Денес ќе ви помогнеме да ја изберете вистинската боја кармин за сезона есен – зима 2012/13. Има неколку опции кои се подеднакво модерни, што воедно нуди шанса да го изразите својот индивидуален стил и вкус. Бојата што доминира е „deep burgundy“ или онаа што ние ја нарековме „трула вишна“ или „темно вино“.   Но ако вие не сте љубител на темни бои, тогаш секако тука се за вас бежовите нијанси, кремави и месо боја кармини кои припаѓаат во групата универзални бои и овозможуваат најразлични комбинации.

Секако тука е и безвременската црвена боја со сите свои вариации – од најсветла па до најтемна нијанса.

Во последно време доста актуелна е и кафеавата боја, што сезонава после долго време повторно  ја среќаваме како боја за усни. Нијансите на портокаловата боја и виолетовата се исто така добар избор.

Трула вишна…

 

 

 

Fall Beauty Looks from Elle Vietnam September 2012

1920's makeup beauty

 

Црвена…

 

bold-red-lips

 

„nude“…

Fall Beauty Looks from Elle Vietnam September 2012

Valeria Smirnova by Koichiro Doi for Vogue Japan October 2012

 

Портокалови нијанси…

Adriana Caye and Veroni by Yossi Michaeli for Elle Brazil, July 2012

Adriana Caye and Veroni by Yossi Michaeli for Elle Brazil, July 2012

Natalia Siodmiak by Danny Christensen for Amica July, 2012 July

 

Alley Cat Makeup

 

Напиши коментар