Prison brake

Ќе постои ли енергетски штит или научниците само се поигруваат?

10 пронајдоци кои луѓе со нетрпение чекаат да бидат достапни

7. Енергетски штит

Енергетски штит претставува заштита од оружје и други предмети кои би можеле да доаѓаат од вселената. Областа на заштитата би била проектирана од површината, како чадор или околу целата зграда. Енергетските штитови обично работат на принципот на апсорпција и распрскување на енергијата која доаѓа од нападот, но продолженото изложеност го слабее штитот што на крајот би можело да резултира со негово пробивање.

Дали е тоа возможно? Тешко прашање. Научниците си поигруваат со можностите, меѓутоа постојат голем број на пречки кои мораат да се надминат пред некогаш да биде концепиран. 1. Енергија – Трошоците за поставување на таков штит во најмала рака ќе бидат астрономски. 2. Технологија – Се се сведува на проектирање (создавање) на енергија во цврста форма. Кога човечкиот род ќе ги совлада овие пречки, тогаш се останато е историја.

Напиши коментар