Мојата кујна

Коктели за Денот на вљубените

Одберете еден од овие секси коктели и загрејте се пред долгата ноќ. Доколку сте сингл направете забава со своите пријатели. Сепак љубов е и она што го чувствуваме кон нашите пријатели

Страст од вишни

Потребни состојки:

–      100 мл ликер од вишни

–      50 мл сок од лимон

–      100 мл текила

Измешајте ги сите состојки и ставете ги во стаклена чаша со лед. Украсете со парче лимон.

 

Маргарита за повеќе љубов

Потребни состојки:

–      100 мл текила

–      100 мл сок од лимон

–      50 мл водка

Ставете ги сите состојки во шејкер со голема количина лед. На крајот украсете со еден цвет.

 

Маргарита и чоколада

Потребни состојки:

–      300 мл чоколадно млеко

–      100 мл густ сок од јагода

–      100 мл текила

Измешајте ги состојките и сипете во една стаклена чаша. Со овој пијалок може да се почастите и со чоколада.

Напиши коментар