Мода

Колекција во чест на кралицата Елизабета II

Контраверзната британска дизајнерка Vivienne Westwood изработи колекција на фустани во чест на 60 годишнината од владеењето на кралицата Елизабета.

Славната дизајнерка, својата инспирација ја пронајде во тоалетите кои кралицата ги носеше низ историјата.

Дизајнерката која ја запозна кралицата во 1992год  е голем обожавател на британските мотиви, кои  и се инспирација, па со одушевување прифати задача да дизајнира колекција во чест на кралицата.

Колекцијата на Вивиен, ќе биде претставена овој месец, а цените по парче ќе се движат од 650 фунти па нагоре…

Напиши коментар