man fashion

Колекција за мажи инспирирана од Чарлс Дарвин

Чарлс Дарвин е име кое асоцира на еволуција. Уште еден факт за Дарвин е дека тој бил и ботаничар. Токму од овој факт Cecilia Austin ја создала најновата колекција наменета за мажите со поинаков стил. Инспирирана од природата и нејзините бои, новата колекција е во кафена, зелена, и црна боја. Освен овие бои таа ги вметнала сината и црвената, особено кралско сината боја која дава голема мера на сериозност и сензуалност.

Ова се неколку фотографии од каталогот на најновата колекција. Фотографиите ја доловуваат природата како инспирација за оваа колекција.

Напиши коментар