Мода

Колку поголемо толку подобро – „Oversize“ тенденција

Сигурно сте слушнале за „oversize“ тенденцијата или поинаку кажано удобни парчиња со 1-2 или три броја поголеми како палто, џемпер, блузон, панталони…Токму овој термин навлезе со огромна брзина во светот на модата сосема наскоро и веројатно се насели трајно во гардероберот на сите модерни и урбани жени.

Акцентот во повеќето есенско-зимски колекции се моделите со XXL величини кои се одраз на новиот стил и истовремено се удобни и практични.

 

Напиши коментар