ШоуБиз

Колку заработи Брена на Пиво Фест?

Заврши Пиво Фест и се помина во најдобар ред. Настапија големи музички имиња, а  фестивалот го посетија 350.000 гости. Се испило 289 тони пиво, а се изеле 120 тони скара.

Што се однесува на музичките гости, и тие не поминаа лошо. Лепа Брена за својот настап добила 35.000 евра. Нејзиниот колега Жељко Јоксимовиќ заработил 25.000 евра.

Кирил Џајковски земал 10.000 евра, Петар Грашо 9.000 евра, а Влатко Стефановски 5.000 евра.

Освен нив на фестивалот настапија и Петар Грашо, Есма, Влатко Стефановски, групата САРС, Џеј, Биоритам…

Во Прилеп за овие четири дена се слиле 6 милиони евра. Па според ова не  потребно да имате море и плажа, истакнал организаторот Ристовски.

Најважно од се е дека сите добро се забавуваа, и гостите и ѕвездите кои настапија.

Напиши коментар