Убавина

Комбинирање на сенките за очи

Во многу статии претходно сме го обработиле процесот на шминкање и правилно нанесување сенки за очи и ајлајнер. Денес ќе се фокусираме на нешто друго – правилно комбинирање на повеќе сенки за очи.

Проверете кои бои најдобро се комбинираат и каков ефект се постигнува со бојата на очите. Не плашете се од интензивните бои во мејкапот, најновите трендови наметнуваат употреба на живи бои и необични комбинации.

 

Winged eye

CockatooMakeupTealGoldBrownSmokeyEye

<3

 

 

eyemakeup for blue or green eyes.

Purple and black smoky...

ELF Waterproof Eyeliner Pen - Teal

pretty green eyeliner

pink and yellow eyeshadow

eyeshadow - love this blue/green

Lapis & Amethyst

smokey eye

 

eyemakeup for blue or green eyes.

purple navy smokey eye

--

smoky

blue eye makeup

blue eye makeup with fake eye lashes

red - orange soft smokey eyes.

.

.

lovely

 

 

 

Напиши коментар