Здраво тело

Компирот може да ви помогне при тегоби во желудникот

Молекулите кои ги има во компирот може да го спречат штетното влијание на бактериите кои живеат во желудникот и кои може да предизвикаат чир.

Научниците тврдат дека бакетриите може да бидат отпорни на антибиотиците, но не и на сокот од компирот. Освен тоа тој не предизвикува несакани последици, за разлика од апчињата.

Доколку имате проблем со желудникот, тогаш пијте сок од компир. Доволна е мала количина која може да ја измешате во било кој пијалок. Резултатите ќе ги почувствувате многу наскоро.

Напиши коментар