Prison brake

Косата на Елвис Присли вреди 115.000 долари

Најскапите предмети продадени на аукција

Косата на Елвис Присли

115.000 долари

Пред точно десет години, на аукција се најдоа неколку прамени од косата на царот на рокенролот, Елвис Присли. Се зборува дека имало дури и членови од администрацијата на САД, кои наддаваа тој ден за да добијат дел од легендата.

Интересно е дека косата на Елвис продадена на аукција е за повисок износ во однос на косата на Џон Ленон (48.000 долари), на Џон Ф. Кенеди (3.000 долари) и на Бетовен (7.300 долари).

Напиши коментар