Prison brake

Крај на светот – или крај на глупоста

Пропуштени “можности“ за крајот на светот

Давидијанци 1993 година

Дејвид Кореш, поранешен член на Адветистичката црквата, ги собра своите следбениците на фарма во Тексас, за да го чекаат крајот на светот. Крајот го дочекаа, благодарение на фактот дека беа вооружени до заби, а на полицијата и беше пријавено дека на фармата малтретираат жени и деца. Во пресметката загинаа четири офицери и шест членови на сектата, по што следеше 50-дневна опсада, и кога на 19 април 1993 година на фармата влегоа припадници на ФБИ, избувна пожар во кој загинаа десетина Давидијанци, вклучувајќи го и нивниот лидер.

Напиши коментар