Prison brake

Кристина Лагард – моќна жена која знае како со финансиите

Најмоќните жени во светот за 2011 година

Кристина Лагард

Кристина Лагард (55 години) влезе во историјата кога беше прогласена за шефот на Меѓународниот монетарен фонд откако Доминик Штраус-Кан мораше да ја напушти позицијата поради наводниот секс-скандал. Иако родена во Франција, Кристина има поминато половина од својот живот во Америка, каде што се школувала и работела. Но, по нејзиното враќање во Франција, во 2007 година беше назначена за Министер за финансии во владата на Никола Саркози.

Напиши коментар